fbpx

T: (0186) 61 87 65 info@vandongen-schilderwerk.nl     Webshop

buitenschilderwerk
Buitenschilderwerk
buitenschilderwerk
Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Kunt u zich herinneren wanneer het buitenschilderwerk aan uw woning of bedrijfspand voor het laatst onder handen werd genomen? Als het al een tijdje geleden is, is het raadzaam om de conditie van het buitenschilderwerk toch even te controleren. Is de verf verkleurd of poederig, ziet u beschadigingen, barsten of kleine scheurtjes? Dan is het tijd om in actie te komen.

 

Het belang van goed onderhouden buitenschilderwerk

Met het wisselende weer in Nederland krijgt uw woning veel te verduren. Goed buitenschilderwerk is nodig om het houtwerk te beschermen tegen vocht, weersinvloeden en slijtage. Zomaar een simpel likje verf volstaat helaas niet omdat de levensduur daarvan veel te kort is. Met degelijke, professionele producten gaat het schilderwerk zo’n 5 tot 6 jaar mee en is uw woning goed beschermd. En uw huis ziet er na een schilderbeurt meteen weer fris en prima verzorgd uit!

 

Kunststof kozijnen schilderen

Net als hardhout kan ook een kunststof oppervlak zonder problemen geschilderd worden. Een goede voorbereiding is altijd belangrijk; ontvetten, schoonmaken en schuren. Bij kunststof wordt eerst een hechtprimer aangebracht en daarna pas de grondverf. Hierdoor kan bij het aflakken de verf goed hechten. De vakterm die de schilder hiervoor gebruikt is ‘verfsysteem’, een combinatie van verfsoorten die in een bepaalde volgorde worden gebruikt. Vraag advies aan de vakman, hij kan u alles vertellen over de juiste producten en werkwijze voor iedere soort ondergrond. U wilt immers het allerbeste resultaat bereiken en onnodige herstelkosten achteraf voorkomen.

 

Wat is de ideale periode voor het buitenschilderwerk?

Het kan best lastig zijn om een goed moment te kiezen voor buitenschilderwerk. U moet rekening houden met verschillende factoren zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en de weersomstandigheden. Bekijk vooraf goed welke droogtijd de door u gekozen producten nodig hebben. Bij mist of vochtig weer is de droogtijd veel langer en kan de verf mat uitslaan. Als het warm is, droogt de verf te snel waardoor het streperig wordt. En schilderen in de volle zon is ook niet verstandig. Als het hout warm is, kunnen er blaasjes ontstaan in de bovenste verflaag die later openspringen; de zogenaamde ‘pinholes’. Heel vervelend, want dit betekent dat u weer opnieuw kunt beginnen…

 

De buitenschilder staat voor u klaar

Het schilderen van de buitenkant van uw woning is een behoorlijke klus. Het kost u veel tijd want u wilt natuurlijk dat het goed gebeurt. U kunt dit met een gerust hart overlaten aan een professionele buitenschilder. Hij heeft verstand van zaken en beschikt over allerlei noodzakelijke middelen als steigers en ladders. Bovendien gebruikt hij producten van de allerbeste kwaliteit. Zo heeft u langer plezier van mooi schilderwerk; een investering die zich vanzelf terugverdient!

 

De schilders van Van Dongen Schilderwerk, ook voor...

Andere schildersklussen die de schilders van Van Dongen Schilderwerk uitvoeren:

 

 

Bel of mail ons vrijblijvend, wij helpen u graag verder.

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie