fbpx

T: (0186) 61 87 65 info@vandongen-schilderwerk.nl     Webshop

glasvlies
Glasvlies
glasvlies
Glasvlies
glasvlies
Glasvlies

Glasvlies

Glasvlies en glasvliesbehang, wat is dat eigenlijk? Bij de aanschaf van behang denken we vaak nog steeds aan papier, maar tegenwoordig zijn er zoveel meer mogelijkheden. Behang dat is gemaakt van geperste of geweven glasvezels bijvoorbeeld. In de volksmond worden de verschillende soorten al snel geschaard onder de noemer glasvlies, maar toch zijn er wel wat verschillen. Kent u ze?

 

Glasvliesbehang versterkt wanden en plafonds, voor de afwerking gebruiken we latex muurverf. Dit geeft een mooie, egale uitstraling waardoor het zeer populair is. Glasvlies wordt vaak gezien als hét alternatief voor stucwerk. Niet alleen omdat het strakke en gladde wanden oplevert, maar vooral omdat het veel sterker is. Voor het opbrengen van glasvliesbehang dienen eventuele beschadigingen of scheurtjes in de muur gerepareerd te worden. Een gladde ondergrond zonder oneffenheden zorgt voor het beste eindresultaat en laat zelfs probleemmuren er weer als nieuw uitzien!

 

GLASVLIESBEHANG

Dit behang is verkrijgbaar in allerlei verschillende structuren, van grof tot zeer fijn, en kan met muurverf van iedere gewenste kleur worden voorzien. Vaak gekozen patronen zijn ruit- of blokjesmotief, maar ook een visgraat- of streepdessin is zeer decoratief. Of creëer een exotisch sfeertje in huis met een palmbomenprint!

 

Glasvlies leveranciers

Zoals gezegd zijn er vele structuren leverbaar. Niet alleen de structuur, maar er is ook keuze in patronen, zoals ruit, blokpatroon, visgraat of streepdessin. Deze patronen zijn onder andere leverbaar van de volgende leveranciers:

  • Dutch Wallcoverings
  • Eijffinger
  • Esta
  • Élitis

 

DE VOORDELEN VAN GLASVLIES

In vergelijking met stucwerk, sausen of normaal behang biedt het veel voordelen. Zoals gezegd, het is veel sterker en stootvast waardoor u beschadigingen aan de wanden voorkomt. De ondergrond is overigens minder belangrijk want het kan vrijwel overal worden toegepast; op beton, gips, pleisterwerk, hout en karton- of houtvezelplaten. Zeker in combinatie met onbrandbare gipsplaat is het een veilige oplossing, glasvliesbehang heeft namelijk een brandvertragende werking.

 

VEELZIJDIG

Een ander pluspunt van is de veelzijdigheid. U kunt kiezen uit oneindig veel soorten en decoratieve patronen én het kan eenvoudig overgeschilderd worden als u zin heeft in een nieuw kleurtje. Daarnaast is het ook nog onderhoudsarm. Met een afwasbare of waterafstotende verf van goede kwaliteit is glasvliesbehang gemakkelijk schoon te maken met een zachte spons of vochtige doek. Ideaal voor gebruik in elke ruimte in huis, van de woonkamer en kinderkamer tot zelfs de badkamer en het toilet.

 

AFWERKING VAN GLASVLIESBEHANG

Bij glasvliesbehang is het niet nodig om de stroken behang vooraf in te lijmen. De lijm wordt direct op de muur aangebracht. Wel is het belangrijk - vooral bij het gladde glasvliesbehang - dat de ondergrond egaal en schoon is. Het drogen van de lijm duurt ongeveer 24 uur, daarna kunnen er twee lagen saus overheen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor voorgesausd behang dat al is voorzien van een eerste laag witte verf.

 

Kunt u advies op maat gebruiken of bent u op zoek naar een specifieke kleur? Neem even contact op voor meer informatie.

 

 

De schilders van Van Dongen Schilderwerk, ook voor...

Andere schildersklussen die de schilders van Van Dongen Schilderwerk uitvoeren:

 

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie